Teuvo Kuu-Karkku

EU ja Konstantinopolin patriarkaatti

Sekä  EU:hun että Konstantinopolin patriarkaattiin kuuluminen ei aja Suomen kansan etuja. Kummatkin haittaavat yhteistyötä Venäjän kanssa, josta on sekä taloudellista että hengellistä vahinkoa kansallemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Venäjän ortodokseilla on palvottavanaan Stalin-ikoni! En ole itse ortodoksi, mutta olen iloinen, etteivät Suomen ortodoksit ole tekemisissä tuollaisen porukan kanssa. Meidän suomalaisten kannattaa välttää liian läheistä kanssakäymistä Venäjän kanssa, niin kaupankäynnissä kuin muutenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Eivät poliitikot voi puuttua ortodoksikirkon uskontunnustukseen.

Martti Nurmi

Venäjän kirkko on kulloisenkin tsaarin takuumies ja siunaaja. Nyt se siunaa Ukrainan sotaa.
Kaikenlainen riippumattomuus Venäjästä on aina oleva Suomen intresseissä. Minkään venäläisen vallan alle, oli se sitten kirkko tai Rosatom, ei kannata pyrkiä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä ja Venäjän ortodoksinen kirkko sanovat olevansa viimeisiä kristikunnan tukijoita. Meillä lännessä on vain huumeita, homoja ja rikollisuutta ja syntiä. Venäläiset ovat jumalan valittu kansa jolla on oikeus hallita muita.

EU:iin kuuluminen on suomalaisten ainoa tuki. EU on Venäjän pahin vihollinen. Sen demokratiabakteeri muhii Kremlin muurissa. Aseellista voimaa on siiviilien varalta 400.000 miestä aseissa. Koska jokainen tietää että Nato ei hyökkää, sitä varten tarvitaan vähemmän sotilaita.

Venäjä itse haittaa yhteistyötämme eniten. Toki suomalaisiakin pelottaa kun Venäjä hyökkäsi veljeskansan Ukrainan kimppuun. Ja käy sitä vastaan jatkuvasti sotaa.

Suomi on heikompi kuin Ukraina, me olemme kenties seuraava uhri?

Puna-armeija Stalin johdolla ryösti meiltä Karjalan. Eikö olisi hyvä että Putin palauttaisi sen ystävyyden merkkinä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tarviiko kenenkään kuuluttaa hyviä ja ystävällisiä suhteitan Ruotsiin ja Norjaan? Kenenkään ei tarvitse ylistää näitä maita eikä kukaan vaadi parempia suhteita.

Miksi putinistit sitten huutavat jatkuvasti että meidän pitää olla nöyriä ja rakastettava Venäjää.

Jos Venäjä joskus alkaa käyttäytymään naapureitaan kohtaan asiallisesti Ruotsin ja Norjan tyyliin, niin silloin ei tarvita putinistien saarnoja että rakastakaa Venäjää.

Suomen ort. kirkko on kuulunut Konstantinopolin patriarkaatiin melkein 100 vuotta. Mitäs hengellistä vahinkoa siitä on ollut kansakuntamme sieluille?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tänäänkin lentelivät hävittäjäkoneet mökkityömaani yllä... ja sain aatoksen, että niitäkään sotavehkeitä ei tarvittaisi, jos itänaapurinamme olisi vaikkapa Ruotsi... mutta kun on Venäjä, joka on vaarallisin omille kansalaisilleen ja sitten naapureilleen, niin hankittava on kättä pidempää ja opetettava poikalapsoset sotatoimiin, niin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Erikoiset argumentit käydä vaalitaistelua Someron ev.lut. seurakunnan seurakuntavaaleissa?

https://vaalikone.seurakuntavaalit.fi/fi/someronse...

Miten näihin vaaleihin liittyvät Suomen ortodoksinen kirkko ja Euroopan unioni?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Teuvo on siis ehdokkaana Someron Peruskristityt-nimisessä porukassa Someron seurakuntavaaleissa. Nimi Peruskristityt tulee varmaan siitä että siinä on Perussuomalaiset ja jokin Putin-ystävällinen kristitty lahko lyöneet hynttyyt yhteen.

Jumalanpelon tilalle on tullut konkreettisempi Venäjän pelko, kenties ystävyys?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset