Teuvo Kuu-Karkku

Demokratiasta

Tapamme hallita Suomen kansaa on epäoikeudenmukainen ja tuottaa kansalle vahinkoa. Ehkä maamme on malliesimerkki länsimaisesta demokratiasta ja sen epäoikeudenmukaisuudesta. En väitä, ettei näin toimittaisi muualla. Parempi vaihtoehto demokratialle on kaikkien puolueiden yhteishallitus. Tämä estää puoluevaltaa ja näin puolueiden merkitys kansan ”hyvinvoinnin” edistäjinä menettäisi merkityksensä. Ei syntyisi tällaista hallitus oppositio asetelmaa, joka pidemmän päälle johtaa poukkoilevaan lainsäädäntöön. Yhteishallituksissa kansan tahto pääsee toteutumaan. Nyt miltei puolet äänestäjistä joutuu pannaan neljäksi vuodeksi. Erityisesti meillä tästä puoluevallasta ovat kärsineen perussuomalaiset, joka johti myös puolueen hajoamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Olen luultavasti ns. samalla aaltopituudella.

"1 479 477 äänioikeutettua ei äänestänyt eduskuntavaaleissa 2015.

Keskusta sai vaalivoiton 626 218 äänellä.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Sipilän hallitus sai 1 690 484 ääntä. Äänien määrä on vähäinen (37,87 %) verrattuna äänestäjien määrään (4 463 333).

Äänien määrä on vielä vähäisempi (30,81 %) verrattuna Suomen väestöön vuoden 2015 lopussa (5 487 308)."

www.äänioikeus.fi

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Vallan kolmijako-oppi ei mielestäni toteudu kunnolla, jos samoilla henkilöillä ja tahoilla on sekä lainvalmisteluvaltaa että toimeenpanovaltaa. http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset