Teuvo Kuu-Karkku

Emme halua tehdä yhteistyötä

Emme tee teidän kanssanne yhteistyötä, koska teillä on eri arvot kuin meillä. Jos esim. perussuomalaisilla on eri arvot kuin sosialidemokraateilla, kokoomuksella tai keskustalla, ja mikäli näin on, miksi sitten avaamme rajamme henkilöille, joilla tiedämme olevan eri arvot kuin meillä. Ymmärrän kyllä, miten asiansuhteen painostusta tulee sekä Brysselistä, Saksasta että Ranskasta. Kun nyt perussuomalaisilla ja eräillä maahanmuuttajilla on eri arvot. Joko he ovat radikalisoituneita ennen tänne tuloaan tai sitten radikalisoituvat täällä huomatessaan, ettei maamme ole mikään maallinen paratiisi. Kuitenkin näitä potentiaalisia uhkia ylläpidetään maassamme yhteisillä verovaroillamme, mutta perussuomalaisten tai heidän kannattajiensa kanssa ei haluta tehdä yhteistyötä, vaikka heistä ja heidän kannattajistaan ei ymmärtääkseni ole minkäänlaista uhkaa yhteiskunnallamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voihan maahanmuuttavalla henkilöllä olla samanlaiset perusarvot, kuin kokoomuslaisella, keskustalaisella tai sosialidemkraatilla. Emme voi tietää? Sen sijaan voimme tietää, että persut paketoivat kaikki maahantulijat persuvastaisiksi.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Voimme tietää myös, että ns suvaitsevaiset paketoivat tietämättömyyttään kaikki erilailla ajattelevat pakolaisvastaisiksi, koska ovat jostain tiedotusvälineestä saaneet tietää, että niin pitää sanoa.
Omilla aivoillaan ajattelevista kansalaisista on gallupien mukaan kohta 50% kertonut puoluekantansa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Niin, jos ns. "suvaitsevaisia" on n.85%, on "omilla aivoillaan ajattelevia" persullisen verran.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Taitaa olla ennen aikaista määrittää, huolitaanko Perussuomalaisia hallitukseen vai ei. Sen ratkaisevat hallitusneuvottelut ja niiden aikana sovitut ohjelmat. Jos ohjelmista syntyy yhteinen näkemys, erilaiset arvot eivät estä hallitusyhteistyötä. Ne ovat kunkin puolueen oma asia. Hallituksen työskentelyä erillaiset arvonäkemykset eivät saa vaikeuttaa.

Näin minä asian näen. Jos kuitenkin on niin, että Perussuomalaiset vaativat hallitusohjelmaan ehdottomasti kohtia, jotka eivät muille sovi, ei heitä hallitukseen voi ottaa tavallaan ajamaan omia näkemyksiään hallituksen nimissä. Tilanne selviää kuitenkin vasta neuvottelujen aikana. Ennakkokielto hallitukseen pääsylle ei ole hyvää politiikkaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ruotsissa tosin valtaa pitävät vanhat puolueet pitivät yhteistyökiellon voimassa, vaikka maa meinasi jäädä kokonaan ilman hallitusta. Neuvotteluista tulikin vanhojen keskenäinen vääntö ja lopputulos on vielä hämärän peitossa.

Näin pelkään käyvän myös Suomessa, ellei PerusSuomalaiset ole suurin puolue kun äänet on laskettu. Jos SDP on hallitusvetäjä, niin soppa on valmis. Jos Kokoomus on hallitusvetäjä, niin hallitusneuvottelut sujuvat huomattavasti jouheammin. Jos PerusSuomalaiset voittavat vaalit, niin kaikki kolme kesk, sdp, kok, ovat valmiita yhteistyöhön, mutta hallitusohjelman sisällöstä tulee äärettömän vaikeaa päästä yhteisymmärrykseen.

Kaiken tämän lisäksi riippuen hallitusvetäjästä pakkaa sotkevat myös vihreät ja vasemmistoliitto.

Joka tapauksessa jo nyt on selvää galluppien perusteella, että hallitusta ei synny ilman keisarinleikkausta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos PerusSuomalaiset voittavat vaalit, niin kaikki kolme kesk, sdp, kok, ovat valmiita yhteistyöhön, mutta hallitusohjelman sisällöstä tulee äärettömän vaikeaa päästä yhteisymmärrykseen."

Jos persut voittavat vaalit, heidän on erittäin hankalaa koota hallitusta ilman aktiivista katumusta ja suuria myönnytyksiä, omasta linjastaan poikkeavia myönnytyksiä.

Itävallan kaltaiselle natsilinjalle puolue voi päästä ainoastaan sillä tavalla että se saa yksin enemmistön eduskunnassa. Se olisi karmaiseva ajatus.

-------------

Toisaalta, jos muut puolueet lähtevät pesujen mukaan hallitukseen, niiden pitää kaikkien syödä omat puheensa ja pettää vallilupauksensa, mistä heidän kannattajansa heitä tuskin kiittelevät.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #20

Turha noista hallitusneuvotteluista on syytä spekuloida liiaksi kun vaalejakaan ei ole vielä pidetty. Eikä tiedetä millaiseksi vaalin tulos aikanaan muodostuu. Voi tulla suuriakin heittoja viimeksi järjestettyyn galluppiin.
Eiköhän yleensä hallitusneuvotteluissa kaikki hallitukseen päätyneet osapuolet joudu tekemään kompromisseja. Lipsumaan osin vaalilupauksistaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #20

Kommentoijan tulkinta on mielestäni kärjistävä ja natsikortin käyttö yhtä typerää ja vääristelevää mitä se on ollut jo vuosia. Tiedän, että kommentoija kykenee halutessaan pysymään myös asiallisella linjalla.

"Jos persut voittavat vaalit, heidän on erittäin hankalaa koota hallitusta ilman aktiivista katumusta ja suuria myönnytyksiä, omasta linjastaan poikkeavia myönnytyksiä".
Itse en koe, että minkään puolueen tulisi katua oman puolueensa vaaliohjelmaansa tilanteessa jossa käydään hallitusneuvotteluja. Tosin päivän selvää on, että jokainen puolue joutuu antamaan myönnytyksiä omasta linjastaan mikäli yleensäkkään haluaa olla vaikuttamassa hallituksessa.

Kyse ei ole minkään puolueen kohdalla siitä, että puolueet pettäisivät äänestäjänsä, vaan siitä, että puolueohjelman äänestäjille suunnattuja "lupauksia" kukin puolue pyrkii saamaan mahdollisimman paljon hallitusohjelmaan ja toteuttamaan niitä hallituskaudella.

Mitä tulee itse perussuomalaisten vaaliohjelmaan, niin on hyvin merkillepantavaa, että mm. kokoomus ja keskusta on kopioinut perussuomalaisten jo vuosia sitten esittämiä vaihtoehtoja nyt omiin vaaliteemoihin. Tätä asiaa peilaten on hyvä, että kokoomus ja keskusta ilmaisevat yhtenevän kantansa näiltä osin perussuomalaisten kanssa jo ennen vaaleja. Toistaiseksi vihervasemmistolta tällainen kyky puuttuu ja tavallaan he itse sulkevat itsensä ulos sellaisista vaihtoehdoista jotka saattavat tulla eteen heti vaalituloksen ratkettua. Tosi lyhytnäköistä ja demokratiaa halveksuvaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Omasta puolestani totean, että en äänestä puoluetta, joka jättää persuille hallitusoven edes raolleen. Ja jos äänestämäni puolue menisi vaalien jälkeen persujen kanssa hallitukseen, vastustaisin sitä puoluetta aktiivisesti ja tarmokkaasti lopun ikääni.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kyky ajatella tänään eri tavoin, kuin eilen, erottaa fiksut jääräpäistä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Joo, enemmän ollaan huolissaan 10 motorista jossakin huitsin Forssassa kuin 10000 kielteisen päätöksen saaneesta. Minä olisin kyllä enemmän huolissani noista Lähi-Idän tilanteesta johtuvasta syystä yrittää palata Eurooppaan (ja Suomeen) jatkamaan "integroitumista".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#6
Joo, enemmän ollaan huolissaan 10 motorista jossakin huitsin Forssassa kuin 10000 kielteisen päätöksen saaneesta.
.....................

Nämä 10 moottoripyöräjengiläistä kun tuppaavat tekemään paljon enemmän rikoksia kuin nuo 10 000 kielteisen päätöksen saanutta joten niistä pitää huolissaan ollakin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tilastojen mukaan eivät tee. Toki sinun saduissasi asia voi olla toisinpäin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Mitäköhän tilastoja kannattaisi tutkia, jos haluaa tutkailla tilastoja rikoksista?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

#26
Vastasit sitten kysymykseen kysymyksellä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Et sinä oikeasti noin tyhmä voi olla. Jos väität, että 10 motoristia Forssasta tekee enemmän rikoksia, kuin 10000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta, niin rikostilastoista selviää, että puhut p****a.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #28

#28
Tässä puhuttiin rikollisista moottoripyöräjengeistä jotka liittyvät jäseniksi tehdäkseen rikoksia joten eiköhän ne ole vaarallisempia kuin kielteisen turvapaikan saaneet. Ei siihen tarvitse mitään tilastoja avuksi toteamaan asiaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Sinä väitit, että 10 motoristia tekee enemmän rikoksia, kuin 10000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ja laittomasti maassa notkuvaa ulkomaalaista. Tämä yksiselitteisesti ei ole totta. Toki nuo motoristit voivat suhteessa tehdä enemmän rikoksia, mutta tilastojen mukaan kokonaismääräisesti eivät tee, kuten virheellisesti väitit.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #33

#33
Ei meillä ole siitä mitään tilastoja mutta kielteisen päätöksen saaneiden rinnastaminen rikollisiin on silkkaa rasismia. Tähän halusin puuttua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Tilastokeskuksella on itse asiassa hyvinkin kattavat tilastot rikoksista. Onko laittomasti maassaoleskelevat jokin yhtenäinen ihmisryhmä? Jo on taas rasismin käsitettä venytetty tappiinsa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #37

#37
Jo on taas rasismin käsitettä venytetty tappiinsa.
.......................

Meillä on sitten ihan eri käsitys rasismista jos turvapaikanhakijoita voi mielestäsi verrata rikollisiin.

Eikä meillä ole mitään tilastoa kielteisten turvapaikanhakijoiden rikoksista kun niiden määrääkään ei tiedetä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #38

Kilteisen päätöksen saaneet eivät ole mitään turvapaikanhakijoita, vaan laittomasti maassa oleskelevia ulkomaiden kansalaisia. Kukaan ei ole heitä verrannut rikollisiin, vaan ketjun aloittaja toi esiin aivan aiheellisen huolen millaisen riskin yleiselle turvallisuudelle he aiheuttavat. Tästä samasta riskistä ovat puhuneet turvallisuusviranomaiset, asiantuntija ja poliitikot. Ei sillä ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

Kielteisen päätöksen saaneet ovat syyllistyneet lukuisiin törkeisiin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Turun terrori-iskukin oli kielteisen päätöksen saaneen käsialaa. Ei se tietenkään tee heistä kaikista rikollisia, mutta turvallisuusriskin osa heistä muodostaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #39

#39
Kukaan ei ole heitä verrannut rikollisiin
.................

Siitä tämä keskustelu lähti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #40

Mäkitalo kirjoitti:

"Joo, enemmän ollaan huolissaan 10 motorista jossakin huitsin Forssassa kuin 10000 kielteisen päätöksen saaneesta. Minä olisin kyllä enemmän huolissani noista Lähi-Idän tilanteesta johtuvasta syystä yrittää palata Eurooppaan (ja Suomeen) jatkamaan "integroitumista"."

Tähän sinä sitten rupesit kertomaan satuja rikosten määristä. Ei tuossa Mäkitalon kommentissa verrata laitomasti maassa notkuvia rikollisiin. Hän vain tuo esiin aiheellisen huolen heidän mahdollisesti negatiivisesta vaikutuksesta turvallisuustilanteeseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #43

#43
Ei tuossa Mäkitalon kommentissa verrata laitomasti maassa notkuvia rikollisiin.
...................

Vaan keihin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

#28:
"Et sinä oikeasti noin tyhmä voi olla".
Kyllä hän voi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Blogistin kirjoitukseen helppo yhtyä. Toisaaltaan kuten politiikassa yleensä onkin tapana heitellä jyrkkiä mielipiteitä kilpailevista puolueista, niin kyllä toisen puolueen kanssa yhteistyön kieltäminen jo ennalta on hyvin arvelluttavaa. Voisiko tuollaista pitää jopa rasismina?

Kokonaan toinen asia on sitten vaalien jälkeen, kun eri puolueiden tulee sopeutua vaalitulokseen. Esimerkkejähän näistä on vaikkapa edellisistä vaaleista, kun Timo Soini myi puolueensa ja kannattajiensa arvot oman hillotolpan saavuttamiseksi.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Jos esim. perussuomalaisilla on eri arvot kuin sosialidemokraateilla, kokoomuksella tai keskustalla, ja mikäli näin on, miksi sitten avaamme rajamme henkilöille, joilla tiedämme olevan eri arvot kuin meillä."

Erittäin hyvä kysymys, jonka voisi tosiaan esittää näiden yhteistyöstä kieltäytyvien puolueiden tekopyhille puheenjohtajille. No, kyllä se mieli vielä muuttuu ainakin Kokoomuksessa, kunhan kannatus laskee tarpeeksi.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Jos esim. perussuomalaisilla on eri arvot kuin sosialidemokraateilla, kokoomuksella tai keskustalla, ja mikäli näin on, miksi sitten avaamme rajamme henkilöille, joilla tiedämme olevan eri arvot kuin meillä."

Erittäin hyvä kysymys, jonka voisi tosiaan esittää näiden yhteistyöstä kieltäytyvien puolueiden tekopyhille puheenjohtajille. No, kyllä se mieli vielä muuttuu ainakin Kokoomuksessa, kunhan kannatus laskee tarpeeksi.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Mahdoitko, Mika, kuulla "kanki-Kaikkosen" haastattelua radiouutisissa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse demarina näen mahdottomana yhteistyön puolueen kanssa jonka yhtenä ohjenuorana on ihmisvihamielisyys, eikä tuo ihmisvihamielisyys koske ainoastaan maahanmuuttajia vaan myös vähävaraisia kantasuomalaisia kohtaan, vai miksi muuksi voi tulkita Halla-ahon lausuntoa, että suomalainen sosialiturva on luksusta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tuntuu tuo demarien ja hallituksen ihmisvihamielisyys koskevan kaikkia suomalaisia veronmaksajia. Ei muita. Muut ovat aivan ihania ihmisiä. Hällä väliä haluavatko sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan vai ei. Kaikki eivät sopeudu, mutta silti ovat ihania ihmisiä ?

Montakohan miljardia persut säästivät suomalaisille vastustaessaan Kreikan tukiaisia...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mahdollisen hallitusyhteistyön pohjapaperin voisi aloittaa vaikka näillä Jussi Halla-ahon lauseilla:

"Kokoomus muuttui pellepuolueeksi Ilkka Suomisen, Ilkka Kanervan, Riitta Uosukaisen, Piia-Noora Kaupin ja Ville Itälän päästessä puikkoihin. En kannata kovin lämpimästi sitä, minkä otaksun keskiarvoiseksi "kokoomuslaiseksi arvomaailmaksi"." (29.01.2006)

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti." (23.03.2006)

Mutta onhan noita puolueita. Ehkä perussuomalaiset kokevat vaikka vihreät, ruotsalaiset ja kepulaiset itselleen erityisen läheisiksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Halla-ahon "Mein Kampf" on varmasti hänen poliittisen uransa peruskivi. Hitler aikoinaan tarvitsi yli 30%:n kannatuksen päästäkseen valtaan ja sittemmin lakkauttamaan demokratian. Näissä vaaleissa ei ehkä Suomessa vielä sinne asti päästä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Eero!

Jo silloin 30-luvulla Saksassa sosialidemokraatit näkivät, mistä on kyse, eivätkä suostuneet myöntämään natseille valtaa. Porvarit kuvittelivat pitävänsä Hitlerin aisoissa, mutta kuinkas sitten kävikään!

Täällä meillähän taas Sipilän ja Orpon piti taltuttaa persut hallitusyhteistyöllä, mutta eipä tuo näyttänyt onnistuneen? Ehkä he ovat jatkossakin valmiit tuota yrittämään:-)

Tuntuu toki täysin mahdottomalta, että persut voisivat saada suurimman puolueen aseman, mutta jos näin käy, niin kai se demokratiassa on hyväksyttävä. En kuitenkaan usko näin käyvän.

Se on kuitenkin selvä, että mikäli suomalaiset sosialidemokraatit ryhtyvät persujen kanssa samaan hallitukseen, minun puolen vuosisadan taival sosialidemokratian puolesta päättyy:-(

Näin en kuitenkaan usko käyvän, sillä meillä ei mielestäni ole mitään yhteistä pimeyden voimien kanssa!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #21

Olittehan te kommareidenkin kanssa samassa hallituksessa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #21

Totta. Jos demarit ryhtyvät yhteistyöhön persujen kanssa, se on toisen alasajo. En itsekään usko demareiden yhteistyöhön persujen kanssa, joten pallo on kokoomuksella ja kepulla.

On kuitenkin vaihtoehto, missä tappion kokeneet kokoomus ja kepu ottavat persut mukaan ruotsalaisilla vahvistettuina hallitukseen.

1918 Luokkarintama pitäisi pintansa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #36

RKP ei taatusti mene persuhallitukseen.
Pistä tilalle KD.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #21

Samat tunteet.
Silloin demarit tekevät niin historiallisen kompromissin kaikessa, mikä politiikassa yleensä mitään merkitsee, että koko puolueen voisi yhtä hyvin lopettaa.
Historiallisen siinä mielessä, että vastaavat kompromissit ovat historian valossa aina olleet tuhoisia nimenomaan demarien kaikille tavoitteille.
No, tässä minun suvussani demarihistoria alkoi 1899 - ehkä päättyy 2019?
120 vuotta .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Tuntuu toki täysin mahdottomalta, että persut voisivat saada suurimman puolueen aseman, mutta jos näin käy, niin kai se demokratiassa on hyväksyttävä. En kuitenkaan usko näin käyvän."

Ainoa lohtu tässä synkkyydessä on se että persut tuskin ryhtyvät Halla-ahon johdossa valloittamaan maailmaa, kuten saksalaiset Hitlerin alaisuudessa tekivät.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saikohan Haavisto palautetta siitä mitä Halla-aho sanoi aikanaan Rosa Meriläisestä, koska veti takaisin sanojaan hallitusyhteistyöstä PS:n kanssa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Nuo lainaukset kertovat aika paljon asenteesta. Mitään sellaista ei ole tapahtunut, joka oleellisesti kertoisi asenteen muuttuneen.
Eli kyllä se vastenmielisyys mahdollisia yhteistyökumppaneita kohtaan on aika syvällä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"miksi sitten avaamme rajamme henkilöille, joilla tiedämme olevan eri arvot kuin meillä"

On oikeastaan uskomatonta, miten hyvin tuo lause osoittaa blogistin ymmärtämättömyyden kansainvälisestä julkisoikeudesta.

Valitettavasti tällaisia henkilöitä näyttää olevan uskomattoman paljon etenkin somessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomessa on kova terveen järjen puute. Tämä tulee vielä korostumaan tulevaisuudessa. Suomalaiset ovat unohtaneet menneisyytensä lähes täysin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Suomalaiset ovat unohtaneet menneisyytensä lähes täysin."
Onneksi ei kaikki, tässä blokissa niitä unohtaneita ilmoittautuu aika monta mutta uurnat sitten kertoo lopullisen määrän.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En tiedä oikein miten tuohon lausumaasi suhtautuisi, kun asut Ruotsissa ja tiedän sinun perusasennoitumisesi erilaisiin kysymyksiin. Onko niiden valossa Ruotsissa huomattavasti enemmän järkeä? Omasta mielestäni ehkä, mutta miten on sinun laitasi?

Vai oletko kenties niin kotoutumaton kotimaahasi, jossa olet mamuna, että unohdat missä asut, kun keskustelet vain suomalaisten kanssa niin somessa kuin lähipiirissäsikin?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mainittu puolue sattuu nyt kuitenkin olemaan se jonka kannattajakunta on useaan otteeseen julistanut ja omaa sananvapauttaan hyväksikäyttäen todennut että arvomaailmansa poikkeaa eri tavoin ajattelevista suomalaisista. Eli gallupien mukaan noin 85% kansasta ei puolueen arvomaailmaa jaa.

Voihan sitä tehdä kompromisseja, puolin ja toisin, mutta sillä saadaan aikaiseksi lisää politiikkaan pettyneitä äänestäjiä. Rehellinen ehdokas kyllä osaa kertoa eron lupausten ja tavoitteiden välillä, ja valtaosa vaalikarjastakin sen näyttää ymmärtävän.
Ei kuitenkaan kaikki, ja siitä alkiojoukosta ne pettyneet tai välinpitämättömät kirkkoveneen äänestäjät löytyvät jatkossakin.

Maahamme tulevat ihmiset, turvapaikanhakijoista työperäisiin näyttävät edustavan valtaväestöä sen 85/15 prosentin mukaan.
Ei täällä mikään varttipuolue ala päättämään asioista joista kansalaiset saavat päättää itse nyt. Johan sellaisesta ennennäkemätön protesti ja pettymys suomalaiseen päätöksentekoon alkaisi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juu, mutta tukittuaan mesomisellaan kaikki avoimet kommenttipalstat, uimahallien saunat ja pukuhuoneet, he ovat tehneet ikioman gallupin, jonka mukaan kommenttipalstat ja heidän "keskustelunsa" todistavat, että 90% kansasta on samaa mieltä kuin he.
" He eivät vain uskalla sanoa sitä ."

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no Persujen kannatus gallupeissa saattaa vielä nousta 2%, vielä ennen vaalipäivää. Nyt Siniset ja Persut yht 16% viimeisessä gallupissa

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, muilla puolueilla on vielä 84% äänistä.

Se mikä tässä huolestuttaa ja pelottaa on se että tosiaan 16% suomalaisista kannattaa tätä hirviöpuoluetta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen saa valita kaverinsa, oma vika kun on itsensä nurkkaan ajanut.

Normipuolue menisikin tuolla kannatuksella hallitukseen, persut ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ja mistä ne peruministerit?

Miten esim. Huhtasaari hoitaisi ministerin pestinsä?

Kopioimalla jotain jostan,
vähän samaan tapaan kuin hän on kirjoittanut blogeja,
tai tehnyt opinnäytteitä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Itse asiassa, jos Huhtasaaresta tulisi ministeri – Allah meitä siitä varjelkoon – toivon, että hän mieluummin kopioisi muilta kuin tekisi mitään omin päin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

Toimituksen poiminnat